KIPPEN HOUDEN

Iedereen kan eens ziek worden, dus ook jouw geliefde kippen. Je kan proberen zelf een diagnose te stellen bij geen te erge gevallen, wat goed te genezen valt met een eigen apotheekje. Bij erge, levensbedreigende gevallen ga je natuurlijk altijd naar een erkend pluimveearts of dierenarts.

Je hebt jezelf voorbereid om kippen te houden. Maar nu, welk kippenras sluit het beste aan op jouw eisen? Hou je ze enkel voor de eieren, het vlees of wil je er vooral gezelschap van? Een combinatie van 2 of 3 van die eisen is ook perfect mogelijk! Hier omschrijf ik de meest voorkomende rassen in het kort.

Hanen zijn vaak erg leuke dieren om te houden. Ze hebben een beetje een ondeugend karakter als ze jong zijn, zijn gemakkelijker tam te maken dan hennen en hebben prachtige kleuren. Jammer genoeg hebben ze een slecht imago omdat ze de buren/jezelf wakker maken met hun gekraai en soms krijgen ze zelfs meteen de stempel 'agressief' opgedrukt. Toch is...

Je hebt besloten om een toompje kippen te gaan houden. Maar, hoe begin je daar nu aan? Welk materiaal heb je allemaal nodig, welke verzorging hebben ze nodig en wanneer alles voorbereid is, welk ras neem je dan? Hier is alvast een wegwijzer in het kippen houden.