Uitbreidingen van de cochingroep

02-01-2019

Ter uitbreiding van de cochingroep, die voorheen bestond uit 2 haantjes en 4 hennetjes, zijn er 4 nieuwe hennetjes bijgekomen. 

Er zijn 4 nieuwe cochin kriel hennetjes bijgekomen in het cochingroepje. Voorheen bestond het groepje uit 2 hanen en 4 hennen, de verhouding was met andere woorden veel te klein. Ze zijn alle 4 van dezelfde fokker afkomstig en het zijn hele gezonde, mooie kippen. Van deze 4 zijn er 2 met krulveer. Hiermee beschik ik over de 3 veertypes om mee te kweken. Meer info vind je bij hun foto's! In de lente zullen hun eitjes gebruikt worden voor de kweek. 

Momenteel worden er ook 4 eitjes (isabelporselein x goud zwart gezoomd) door middel van natuurbroed uitgebroed. De kuikens zullen opgroeien met de kloek in een ge├»soleerde stal met plaatselijke verwarming voor de kuikens. Ik zorg altijd voor een afscheiding tussen kloek + kuikens en de rest van de toom zodat geen kuikens worden geplet/gepikt/vertrappeld en ze rustig kunnen opgroeien. 25 januari staan ze gepland voor uitkomst, wees welkom in mijn facebookgroep om het te volgen! 

> https://www.facebook.com/groups/maranscochinchickenfarm/

Isabelporselein (achterste hen = kloek & legster van de broedeieren)
Isabelporselein (achterste hen = kloek & legster van de broedeieren)