WERKWIJZE

🐣 Ik werk zowel met broedmachine als natuurbroed. Er is geen verschil in gezondheid, zowel broedmachinekuikens als natuurbroedkuikens hebben een goed immuunsysteem. Kuikens worden bovendien geënt voor marek, Gumboro en NCD. Er komen telkens maximum 10-12 kuikens (soms ook minder) ter beschikking omdat ik voor alle haantjes een goede thuis zal zoeken. De kuikens zullen zeer handtam zijn als ze naar hun nieuwe thuis vertrekken, zowel bij natuurbroed als broedmachine. Ze zullen dan ook geringd zijn en krijgen een geboortecertificaat mee. 

💊 De week voor vertrek laat ik hun ontlasting controleren op wormen en coccidiose. Zo kunnen ze helemaal gezond naar hun nieuwe thuis vertrekken. Mochten er toch gezondheidsproblemen voorkomen als ze zijn aangekomen in hun nieuwe thuis, mag u mij hier zeker over aanspreken. Ik heb reeds een brede kennis van kippenziektes. Voor ernstige gevallen en voor antibiotica gaat u best naar een erkend dierenarts of nog beter een pluimveearts.

💯 Kuikens verkopen doe ik liever niet omdat die nog zorg nodig hebben. Ik verkoop ze liever rond de 12-16 weken wanneer ook het geslacht duidelijk is en ik zeker ben dat ze gezond zijn. Zo heeft u ook minder kans dat u een haantje meekrijgt in plaats van een hen of omgekeerd. Mocht u toch het verkeerde geslacht meekrijgen, help ik een thuis zoeken voor de kip en krijgt u uit de volgende broed 1 van het juiste geslacht gratis. 

🚫 Als van de vorige broed nog niet alle kippen verkocht zijn, begin ik ook niet opnieuw met broeden uit voorzorg dat ik opeens met teveel haantjes zit. Zoals ik daarnet al zei, zoek ik eerst voor allen een goede thuis. Ik wil dan wel nog broeden op voorwaarde dat ze al allemaal een goede thuis krijgen. Hierdoor kan de wachttijd soms lang oplopen, maar een lieve kwaliteitskip is gegarandeerd. 

🥚 Ik verkoop ook broedeitjes, ze worden goed bewaard en eventueel gedraaid op verzoek. Mijn uitkomstpercentage van de marans is bijna 100%, zowel natuurbroed als broedmachine.
Uitkomstpercentage van de cochins ligt rond de 90%.
Indien een slecht uitkomstpercentage (minder dan de helft), krijgt u de volgende keer de niet uitgekomen broedeieren gratis. 

Marans

 Jammer genoeg is er voor de marans hanen slechts een kleine markt en zijn ze niet makkelijk verkoopbaar. Ik wil absoluut niet slachten of ze voor de slacht verkopen, dus het kan lang duren vooraleer u een hen van hier kan bemachtigen aangezien ik enkel opnieuw broed als er geen kuikens meer aanwezig zijn hier. Ook belangrijk: mensen die een haan + hennen reserveren krijgen voorrang op mensen die enkel hennen reserveren. 

!IK STOP MET MARANS!

Cochin

U kan bij 'Te koop' op deze website of in mijn facebookgroep volgen wanneer er beschikbaar zijn. Prijzen kan u terugvinden bij 'Prijslijst'. Ook belangrijk: mensen die een haan + hennen reserveren krijgen voorrang op mensen die enkel hennen reserveren.